Uthyrning

Hällevikslägret är en fantastisk anläggning på natursköna Listerlandet och invid den gamla fiskebyn Hällevik. Lägerplatsen är belägen 200 meter från Östersjön och Hälleviks sandstrand.

Vi hyr vanligtvis ut till föreningar, organisationer och lägerskolor men självklart även till mindre sällskap.

Anläggningen består av ett 20-tal byggnader varav tre stora baracker med totalt 9 sovsalar. Lägret har 360 bäddplatser, storkök och en matsal i vilken alla kan äta samtidigt. Markområdet består av en stor ’övningshed’ och en intilliggande tallpark. Helt invid lägret finns kommunala fotbollsplaner och en 50-meters simbassäng. Nära lägerplatsen finns naturvårdsområde och även naturreservat.

Byn Hällevik har cirka 900 bofasta personer. Sommartid bor troligen ett par tusen extra personer i byn (i stugor och på Hälleviks campingplats). I byn finns konferenshotellet Hanöhus, pensionatet Hälleviks Havsbad liksom affär och fiskrökerier.

Hällevik har bussförbindelser med Sölvesborg (avstånd cirka 10 km). Några km från Hällevik ligger fiskebyn Nogersund, som har båtförbindelse med Hanö (30 minuters resa). Hanö är den enda ön i denna del av Östersjön – ön är unik och har en mycket intressant historia.

Kort om våra lokaler:

Sovsalar
Det finns 9 st större sovsalar på lägerområdet. Det är från 34-48 sängar i varje sal. I sovsalarna är det våningssängar, låsbara skåp och bord/stolar för upp till ca 6 personer. Dessa sovsalar/logement hyrs normalt ut till större läger och lägerskolor etc.

För stora läger ligger dygnsavgiften på 85 kr  per person (även el-kostnader och sophantering kan tillkomma). Kontakta oss gärna för offert.

Stugor och rum
Vi har också flera stugor och rum på området. Dessa finns också tillgängliga för uthyrning då inte lägret gästas av storläger. Alla rum/stugor ser lite olika ut – bäst är att gå in och kolla här för att se mer. För de rum/stuor som inte har toalett/WC så finns det i närliggande byggnad.

Lägenheter
Vi har även ett par större stugor samt två moderna lägenheter som har dusch/wc, kök med kyl/frys. Lägenheterna är vinterbonade. Antal bäddar i enheterna är 3-5 st.

Kök och matsal
Lägermatsalen med expeditionsbyggnad byggdes 1944. Hela byggnationen ritades av Sigge Ullen, då stadsarkitekt i Karlskrona. Lite av takkonstruktionen i matsalen är ‘tagen från’ Chapmans Vasaskjul på varvet i Karlskrona. I den rymliga matsalen kan ca 20 stora bord placeras och omkring 330 personer äta samtidigt.

Lägrets storkök är modernt och helt renoverat 1999. I köket finns normal storköksutrustning som bl a: varmluftsugn, 2 stekbord, 1 stor ugn (med vagnar för bleck/plåtar), 1 vanlig ugn/spis, kokeri (med fem fack), 2 stora kokgrytor och potatisskalare. Separat finns diskrum samt personalutrymmen. Storköket består även av torrförråd, brödkällare, jordkällare, kylrum, frysrum, kontor och städskrubb.

Köket får givetvis nyttjas av gästande läger och har matlagningskapacitet för över 400 personer. Mindre läger betalar särskild köksavgift.

Samlingslokaler
Vi har en enkel konferenslokal (ledarhemmet) som är perfekt för sällskap på upp till 50 personer. Där finns soffgrupper och konferensbord. I byggnaden finns även ett kök och toaletter/duschar.

Det finns även ytterligare en större lokal på området. Den passar bra för grupparbeten, träning mm för grupper upp till ca 50 personer.

Utrustning såsom t ex TV, dvd, projektor, whiteboard och blädderblock finns. Lokalerna går  att hyra för boende men även separat för dagskonferenser mm. Maila oss gärna för offert.

För att boka eller läsa mer om våra boenden:

BOKA BOENDE HÄR SE VÅRA BOENDEN

För frågor kontakta oss gärna via e-post