Lägerbarn

Varje sommar, veckan efter midsommarhelgen anordnar Skönabäcks GF sitt stora barnläger i Hällevik. Lägret börjar på lördagen efter midsommarhelgen och pågår i två veckor (utryckning på en lördag).

Till barngymnastiklägret är alla barn i åldern 9-13 år välkomna. Lägret är ett s.k. breddläger, vilket innebär att alla kan söka lägerplats. Förkunskaper eller föreningstillhörighet behövs ej.

Hällevikslägret är inget elitläger för gymnaster. Målsättningen är i huvudsak social, en stor grupp barn och vuxna (ledare och funktionärer) skall i ett par veckor lära känna varandra, pröva lite enkel och rolig gymnastik, träna lite skolidrott, spela fotboll, leka och bada, simma och göra mycket annat tillsammans. Lägret har, sedan många år, en egen lägerorkester. Detta innebär att sång och musik är ett av trivselinslagen på lägret. Under lägrets första år (på 20- och 30-talet) samordnade man verksamheten med viss militär frivillig utbildning. Barnen låg då i militärtält och maten tillagades i kokvagnar. Som ett minne från denna tid spelar lägrets musiker särskilda gamla signaler då det är tid för uppstigning, mat och samlingar m.m.

Barn som är gymnastikintresserade kan frivilligt deltaga i särskilda träningsgrupper som övar gymnastik, trampett, trampolin och danser m.m.

Andra extra aktiviteter är fotbollsturneringar, mindre utfärder, lekar, simutbildning, naturstudier och sångstunder m.m. Ibland har barnen fått prova på pilbågsskytte, kanotpaddling, luftgevärsskyttte, fäktning och orientering.

Hällevikslägret tar emot barn från hela landet, men de flesta brukar komma från Blekinge med omnejd. Många barn trivs så bra på lägret att de kommer tillbaka flera år.

Lägeravgifter för barn från Blekinge är reducerad jämfört med barn från övriga orter. I vissa kommuner i Blekinge lämnas dessutom ett bidrag till avgifterna. Fråga fritidskontoret eller socialkontoret för mer info!